Kinderyoga - Reflexie

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Kinderyoga

Kinderen beleven en ontdekken de wereld heel intens. Ze hebben dan ook tijd nodig om de hoeveelheid prikkels waaraan ze worden blootgesteld te kunnen verwerken. Wanneer het aantal indrukken te belastend wordt, kan dat bijvoorbeeld concentratieproblemen, angst, boosheid of slaap-stoornissen tot gevolg hebben.

Kinderen zijn erg bewegelijk en actief. Spelenderwijs wordt bij kinderyoga inspanning afgewisseld met rust en ontspanning. Dit zorgt ervoor dat de kinderen meer in contact komen met zichzelf en hun innerlijke wereld.

Dat maakt ze beter bestand tegen de -soms ingewikkelde- buitenwereld.

Lichamelijk bevordert yoga:

• een goede lichaamshouding,
• de motorische vaardigheden,
• een goede weerstand,
• de werking van spieren, organen, klieren en de    bloedsomloop.

Naast de lichamelijke ontwikkeling gaat het bij yoga ook om de ademhaling,
Kinderen vinden het heerlijk om allerlei lichaamshoudingen te onderzoeken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Daarom is yoga zo geschikt voor hen. Door al jong met yoga te beginnen, leg je een goede basis voor een gezond en evenwichtig leven.

Wie geeft de kinderyoga lessen?


Mijn naam is Ankica Hendrickx. Ik ben de moeder van Bram, Suze en Mara. In 2006 heb ik mijn diploma Ontspanningstherapie behaald en ben ik begonnen met ontspanningslessen te geven aan volwassenen. Daarnaast ben ik yogalessen en workshops gaan geven op een aantal basisscholen en peuterspeelzalen in Breda en omgeving. In mei 2010 heb ik met veel plezier de kinderyoga docentenopleiding gevolgd en met succes afgerond.

Het mooie van het geven van yoga aan kinderen vind ik om te zien hoeveel plezier ze kunnen beleven aan bewegen (op muziek), spel, een verhaal, een avontuur. Ze worden zich bewuster van hun ‘eigen ik’ en zitten lekker in hun vel.

Rustgevende yogaoefeningen, het stimuleren van de zintuigen, muziek, liedjes, kleuren en spelletjes.

Hierdoor zie je verbetering in:

• het zelfvertrouwen,
• het zelfbewustzijn,
• het concentratievermogen,
• de (sociaal)emotionele groei.

De inhoud van de lessen worden aan de betreffende leeftijd aangepast.

 
Zoek
Copyright 2018. All rights reserved.
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu